Detalii
Rosso di Montalcino este produs în podgoriile de la sud de Montalcino, unde terenul particular, microclimatul şi maxima atenţie acordată viei ne permit să producem struguri din soiul sangiovese unici. Vin cu caracter şi personalitate, purtând amprenta Casanova di Neri, ne place să-l definim un "Brunello tânăr". Se poate bea chiar după producere dar păstrat timp de câţiva ani, poate oferi mari satisfacţii.
Culegere: Culegere manuală între 1 şi 5 octombrie.
Vinificare: Masă de selecţie pentru ciorchini, separarea boabelor, masă de selecţie pentru boabe. Fermentare fără adăugare de drojdie şi macerare în butoaie tronconice deschise la temperatură controlată timp de 2/3 săptămâni. Maturat în butoaie de stejar circa 15 luni. Foarte fin în gură, cu un tanin încă tânăr dar de foarte bună calitate. Gust lung, elegant şi persistent.