Detalii
Aflat printre cele mai renumite vinuri italiene, Marsala este apreciat pretutindeni pentru calităţile sale organoleptice inconfundabile şi pentru versatilitatea extremă. Consumat ca aperitiv sau însoţind un desert, utilizat pentru pregătirea felurilor de mâncare sau servit în timpul mesei, Marsala oferă senzaţii unice indiferent de modul de utilizare.
Toate tipurile de Marsala se servesc într-un pahar tip “lalea”, cu picior înalt.
Marsala este considerat printre cele mai bune vinuri de desert din lume şi însoţeşte perfect deserturile, fructele şi numeroase produse de patiserie.
Temperatura de servire recomandată este în jur de 12-18°C; în special, se recomandă combinaţia de Marsala Fin cu biscuiţi, produse de patiserie simple şi fructe uscate: Regiunea de producţie Sicilia de vest, în zona prevăzută de normativa pentru producţia Vinului Marsala, legea 851 din 28/11/1984
Teren şi sistem de cultivare - viţă-de-vie de pământ roşu sicilian; viţă-de-vie cultivată cu sistemul arbust de Marsala
Perioada culegerii - jumătatea/sfârşitul lui septembrie
Presare uşoară, fermentare şi preparare lentă, la temperatură controlată.
Vinului de bază i se adaugă alcool din vin pentru a obţine gradaţia alcoolică de 17%
Maturare minim 1 an în butoaie de stejar.
Zaharuri: peste 10%
Gust: Tipic Marsala