Detalii
Fermentare: În vase din oţel inox. Temperatura de fermentare 25/28°C. Durata în contact cu cojile: în medie 12 zile. Fermentare malolactică: Desfăşurată total.
Afânare: in butoaie de stejar francez (Allier şi Tronçais) de 225 litri, 20% noi şi 80% la a doua şi a treia trecere, circa 12 luni. În sticlă 3 luni Vin dintr-un sigur sortiment de struguri cu o precisă referinţă organoleptică, selecţie de struguri Nero d'Avola din zone de deal înalt, cultivaţi între 450 şi 750 metri deasupra nivelului mării. Diferenţa faţă de alte vinuri siciliene constă în capacitatea de a-şi păstra parfumurile primare fără să ajungă la supramaturare. O asamblare studiată în butoaie de vârstă diferită îi conferă aromele fine şi elegante, cu un lemn neinvaziv.
Pasiunea pe care Tasca d’Almerita o pune în propria muncă se manifestă aici în cercetarea complexităţii teritoriului şi a varietăţii, menţinându-i plăcerea gustului.