Default welcome msg!

0 item(s) - $0.00
You have no items in your shopping cart.

0

More Views

MARA VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE

Quick Overview

Tip strugure: Corvina Veronese 75%,Rondinella 20%,Molinara 5%
Gradaţie alcoolică: -
Aspect: -
Note de degustare: fruct matur, dulceaţă şi cireşe
Servire: 18°-20°, se desface cu două ore înainte
Îmbinări: vânat, carne la grătar şi stufat

Only 0 left

Availability: In stock

$0.00
OR

Details

Este un vin cu experienţă şi tradiţie. Nu pentru orice vin se pot percepe atât de distinct istoria, teritoriul şi tehnica de producţie. Este produs cu o metodă atât de particulară încât poate fi plasat printre vinurile cele mai curioase şi interesante. Vinul Valpolicella suferă în luna ianuarie o refermentare, efectuată pentru cojile de Amarone, din care primeşte consistenţa şi aromele.
Tehnica “Ripasso” se foloseşte în mod tradiţional în Valpolicella, constând în practica de refermentare a vinurilor din acelaşi an sau din ani precedenţi pe coji fermentate de struguri pentru a produce amarone. În principiu, are scopul de a consolida şi a reda robusteţea soiului Valpolicella, fructul unei viţe-de-vie constituităobţinând ceea ce a rămas în aceste nobile coji.
Refermentarea are durata de 15/18 zile, vinul Valpolicella astfel îmbogăţit capătă culoare, structură, arome, tanini şi circa 1÷1,5 grade alcoolice în plus faţă de vinul original. După separarea completă a vinului din februarie şi martie şi după fermentarea malolactică, vinul este afânat circa 12 luni în butoaie de stejar de Slavonia (80%) şi butoaie de stejar francez (20%). Maturarea este completă după cel puţin 6 luni de păstrare în sticlă.
Impresionează în special persistenţa incredibilă, care continuă în palat, când se deschide cu toată puterea, într-un buchet cald şi elegant.