Default welcome msg!

0 item(s) - 0,00 USD
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

0

Mai multe poze

MARA VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE

Vizualizare de ansamblu rapida

Tip strugure: Corvina Veronese 75%,Rondinella 20%,Molinara 5%
Gradaţie alcoolică: -
Aspect: -
Note de degustare: fruct matur, dulceaţă şi cireşe
Servire: 18°-20°, se desface cu două ore înainte
Îmbinări: vânat, carne la grătar şi stufat

Only 0 left

Disponibilitate: In stoc

0,00 USD
Sau

Detalii

Este un vin cu experienţă şi tradiţie. Nu pentru orice vin se pot percepe atât de distinct istoria, teritoriul şi tehnica de producţie. Este produs cu o metodă atât de particulară încât poate fi plasat printre vinurile cele mai curioase şi interesante. Vinul Valpolicella suferă în luna ianuarie o refermentare, efectuată pentru cojile de Amarone, din care primeşte consistenţa şi aromele.
Tehnica “Ripasso” se foloseşte în mod tradiţional în Valpolicella, constând în practica de refermentare a vinurilor din acelaşi an sau din ani precedenţi pe coji fermentate de struguri pentru a produce amarone. În principiu, are scopul de a consolida şi a reda robusteţea soiului Valpolicella, fructul unei viţe-de-vie constituităobţinând ceea ce a rămas în aceste nobile coji.
Refermentarea are durata de 15/18 zile, vinul Valpolicella astfel îmbogăţit capătă culoare, structură, arome, tanini şi circa 1÷1,5 grade alcoolice în plus faţă de vinul original. După separarea completă a vinului din februarie şi martie şi după fermentarea malolactică, vinul este afânat circa 12 luni în butoaie de stejar de Slavonia (80%) şi butoaie de stejar francez (20%). Maturarea este completă după cel puţin 6 luni de păstrare în sticlă.
Impresionează în special persistenţa incredibilă, care continuă în palat, când se deschide cu toată puterea, într-un buchet cald şi elegant.