Detalii
Corvina este baza excelentelor vinuri roşii Valpolicella, dar numai în stare pură îi putem înţelege diferitele nuanţe ale culorii, parfumului şi consistenţei.
Producţie: pentru a evidenţia caracteristicile acestui produs, a fost necesar ca în faza de începere a coacerii să se realizeze o altă rărire a viţei şi o coacere ce durează până la 25 octombrie. Strugurii au fost recoltaţi cu grijă şi aşezaţi în lădiţe, pentru stafidire, timp de 20 de zile. Macerarea şi fermentarea a durat circa 20 de zile. După separarea vinului, a urmat fermentarea malolactică completă. Afânarea în butoaie de lemn franceze de capacitate mică s-a prelungit timp de 18 luni, apoi a urmat transferul în butoaie şi afânarea pentru alte 6 luni. Un an de îmbuteliere în sticlă îi completează caracteristicile organoleptice.
Descătuşează un buchet de fructe roşii şi cireşe macerate, cu note uşoare de cafea şi cacao prăjită, un gust catifelat, plin şi armonic, cu lungimea şi persistenţa optime. Ideal ca vin de companie.